CALIDOSCÒPICA 2023
IMG_3347

Calidoscòpica és una invitació de la ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez a Encarni Espallargas.

El projecte de recerca gira entorn a les vivències de les dues performers tenint en compte la salut, la creativitat i el benestar. L’escena construeix un relat amb eixos entrellaçats que conviden a jugar i imaginar com seria la vida des de un punt de vista distorsionat per una esquizofrènia paralitzant o productiva. Indagar en la productivitat, en el tipus de filtre que cal fer servir per esdevenir visible. Donar a conèixer de primera mà la potencialitat que pot arribar a tenir  l’estigmatitzada bogeria o transtorn mental.

 

Sònia i Encarni van coïncidir en un projecte liderat pels Cabo San Roque en el context del l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental durant la primavera del 2021.

Això va donar peu a una trobada setmanal iniciada al març del 2022 i on de manera natural i cuidadosa les dues dones van iniciar un procès de recerca basat en les seves vivències amb un punt de vista reinvidicatiu, personal i irònic.

RASTRES FOTOGRÀFICS… SÈRIE NORMAL

IMG_3604

IMG_3583

IMG_3580

Calidoscòpica is an invitation from the ballerina, performer and choreographer Sònia Gómez to Encarni Espallargas. The research project revolves around the experiences in mental health, creativity and well-being. The scene builds a story with intertwined events that invite to play and imagine what life would be like from a distorted point of view to a paralyzing or productive schizophrenia. Inquire into productivity, into the type of filter that serves to become visible. Looking for the potentiality that could end up having the stigmatized madness or mental disorder.
Sònia and Encarni will coincide in a leading project for Cabo San Roque in the context of L’Altre Festival of Scenic Arts and Mental Health during the spring of 2021.

A weekly meeting starting in March 2022 and in a natural and careful way the two performers are going to start a research process based on their experiences with a political and ironic point of view.

 

 

acte escènic de
SÒNIA GÓMEZ i ENCARNI ESPALLARGAS
música Aurora Bauzà i Pere Jou
escenografia i puzle escenogràfic  Azkona&Toloza
il.luminació Anna Rovira
producció elclimamola
nen Edmond Beta

Pre-Premiere
L'Altre Festival of Scenic Arts and Mental Health
JUNY2023
Barcelona

Premiere SEP2023
TNT, Terrassa